Koiran venyttelyt

Venyttelyt.

Venyttelyn lisää lihasten elastisuutta, kimmoisuutta, ja näin ehkäisee esim. vammojen syntyä, se myös tehostaa palautumista ja rentouttaa. Aktiiviset venytykset ovat suhteellisen turvallisia toteuttaa. Hieman lämmin lihas, lämmitä lihasta esim. ravistusten tai hankauksen avulla. avulla. Aktiivisessa venytyksessä koira venyttele itse namin avulla. Nämä voidaan opettaa koiralle myös temppuna. Tee rauhallisessa liikkeessä, vältä salamannopeaa käden liikettä, mitä rauhallisemman venytyksen saat aikaiseksi, sitä parempi.


Kaula & niska

Kaulan alue on rasituksessa monessa koiran tehtävässä mm. seuraamisessa, vastaliikkeet ovat varsin hyödyllisiä, sillä yksipuolisessa treenaamisessa koira rasittaa vastakkaista puolta.Kaulaa voi venyttää, kun koira istuu esim. jalkojesi välissä, asetu koiran taakse (mahasi on vasten koiran selkää) Tue koiraa toisella kädellä rinnassa ja houkuttele kuonoa ylös ja alas ja sivulle. Vaihtele myös venytysten kulmaa sivulle ala- yläviistoon. Tee sama myös vastaliikkeenä vie koiran nenää etujalkojen välistä mahan alle, maata kohden. Tämän venytyksen voi tehdä koiran istuessa ja seistessä.

Selkä & kyljet

Koira seisoo, voit aluksi tukea takajalkojen alta. Vie namipalalla koiran nenää kohden hännän tyven aluetta aluetta (koira seisoo ja koiran lantio ja takaosa on paikoillaan. Tämän jälkeen vie koiran nenää kohti takajalan kinnertä, varvasta. Tee tämä molemmille puolille, muutamia kertoja. Periaatteessa koiran, kun koiran tulisi normaalissa tilanteessa pystyä viemään nenä hännään tyveen, niin että se jopa koskettaa hännän tyveä sekä takajalan kintereeseen. Tarkkaile kääntyykö koiran runko saman verran molemmille puolille. Mikäli koirasi ei pysty tekemään venytystä. Se esimerkiksi istahtaa, tai ei millään käänny esim. toiselle puolelle. Voi tilanne olla hyvä tarkistaa lihashuollon ammattilaisen kanssa.