Koirahieronta - Hyvinvointia koirallesi

Koirahieronta: Hyvinvointia Koiran Elämään

Koiran terveyden ylläpitäminen on olennaista, ja koirahieronta tarjoaa kattavan lähestymistavan  koiran hyvinvointiin vaikuttaviin tekijöihin. Niin ihmisen kuin koirankin elimistö voi ajoittain kaivata apua toimiakseen parhaalla mahdollisella tavalla.

Koirahieronta hyödyttää kaikkia koiria. Lihasten rasitus, vammat, koiran rakenne, ikääntyminen, tuki- ja liikuntaelinsairaudet, leikkauksesta toipilaat, urheilukoirat, harrastekoirat ja kotikoirat voivat kaikki hyötyä koirahieronnasta.

Hieronnalla on useita myönteisiä vaikutuksia koirien hyvinvointiin:

Aineenvaihdunnan tehostuminen: Hieronta parantaa koiran aineenvaihduntaa, mikä puolestaan vaikuttaa positiivisesti ruoansulatukseen ja yleiseen terveydentilaan.

Verenkierron parantuminen: Koiran hieronta auttaa elvyttämään ääreisverenkiertoa, mikä on tärkeää solujen ravinnonsaannin kannalta.

Kipujen lieventäminen: Hieronta voi lievittää kipua ja epämukavuutta, mikä voi johtua esimerkiksi lihasjännityksistä.

Imuneste- ja verenkierron tehostuminen: Koirahieronta auttaa parantamaan nestekiertoa, poistaen kuona-aineita nopeammin.

Palautumisajan lyhentäminen: Hieronta voi nopeuttaa palautumista rasituksesta ja liikuntasuorituksista.

Lihasten elastisuuden ja kimmoisuuden parantaminen: Säännöllinen hieronta ylläpitää lihasten elastisuutta, mikä voi auttaa ehkäisemään loukkaantumisia.

Arpikudosten ja -kiinnikkeiden vähentyminen: Hieronta voi auttaa vähentämään arpikudosten muodostumista esim. leikkausten jälkeen.

Oksitosiinin vapautuminen: Koirahieronta voi vapauttaa oksitosiinia, mikä edistää hyvän olon tunnetta.

Hieronta Koiran Fysiologiaan Vaikuttajana

Koirahieronnan myönteiset vaikutukset ulottuvat monille elimistön tärkeille osa-alueille, kuten aineenvaihduntaan, verenkiertoon, immuunijärjestelmään ja hermostoon. Hieronta auttaa poistamaan kuona-aineita, kuten maitohappoa, ja tehostaa elimistön toimintaa.

Lihasjännitykset ja Kivun Tunne

On tärkeää huomata, että koirat voivat ilmaista epämukavuuttaan lihasjännitysten ja kivun kautta. Hieronta voi auttaa lieventämään näitä oireita ja palauttamaan koiran liikkumisen mukavaksi ja tehokkaaksi.

Hieronta Ennen Kilpailuja ja Näyttelyitä

Hieronta ennen kilpailuja ja näyttelyitä voi auttaa koiraa suoriutumaan parhaalla mahdollisella tavalla. On kuitenkin tärkeää ajoittaa hieronta oikein, välttäen rankkaa rasitusta ennen ja jälkeen hieronnan


.